Studia I stopnia
Specjalności:
Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomi
Przykładowe przedmioty specjalistyczne:
- Ocena usług hotelarskich i gastronomicznych
- Współczesne trendy w hotelarstwie i gastronomii
- Trendy w wyposażeniu obiektów hotelarskich i gastronomicznych
- Jakość usług w branży HoReCa
- Aspekty prawne w HoReCa
- Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych /Certyfikat/
- Rozwój i kariera w zespołach wielokulturowych
- Ekonomiczne aspekty w branży HoReCa
- Wyposażenie i zarządzanie strefą SPA i Wellness
- Marketing i współczesne rozwiązania zarządzania firmą (e-commerce, zarządzanie ceną, pakiety i oferty specjalne)
E-Biznes w turystyce międzynarodowej
Przykładowe przedmioty specjalistyczne:
- E biznes w turystyce międzynarodowej
- Marketing i kreowanie produktu turystycznego
- Zarządzanie e-relacjami w turystyce międzynarodowej
- Prawo w turystyce międzynarodowej
- Zarządzanie w turystyce międzynarodowej
- Bezpieczeństwo informacji w e- biznesie
- Trendy i techniki sprzedaży w międzynarodowym e-biznesie turystycznym
- Systemy rezerwacyjne i e-technologie w branży turystycznej
- Sytuacje kryzysowe i zagrożenia w turystyce międzynarodowej
- Trening umiejętności kierowniczych Certyfikat
Zarządzanie w turystyce i rekreacji
Przykładowe przedmioty specjalistyczne:
- Animator czasu wolnego Certyfikat
- Zarządzanie projektami
- Współczesne trendy w branży turystycznej z elementami slow turism & well being Zarządzanie turystyką przyjazną środowisku (green turism)
- Turystyka aktywna
- Marketing w turystyce i rekreacji Jakość i obsługa klienta w branży turystycznej
- E rekreacja i turystyka
- Metody zarządzania zmianami
- Zarządzanie w sytuacjach kryzysowych